Апарати для екстракції клітковини. VELP Scientifica, Італія
Овочі та продукти їх переробки складаються з речовин, що відносяться до різних категорій: - карбогідрати, білки, жири, мінеральні солі і клітковина. Клітковина - непереварювана частина, що складається з полімерів (лігнін, целюлоза, геміцелюлоза, пектин). Аналіз сирої (грубої) клітковини в харчових продуктах дуже важливий, але пов'язаний з технічними проблемами надійності, відтворюваності, легкості використання. Використовувані зараз методи (Ван Зост, Вінде) не можуть повноцінно вирішити всі поставлені завдання.
Екстрактори FIWE призначені для визначення сирої клітковини послідовною обробкою кислотами і лугами. Нерозчинний в кислотах і лугах залишок приймають за вміст клітковини. Клітковина - непереварювана частина харчових продуктів і кормів, що складається з полімерів (лігнін, целюлоза, геміцелюлоза, пектин), яка не має харчової цінності.
Аналіз сирої клітковини в харчових продуктах дуже важливий, але пов'язаний з технічними проблемами надійності, відтворюваності, легкості використання. Численне фільтрування гарячих розчинів кислот і лугів, прийняте в стандартних методах, небезпечне для дослідника. Крім того, численне перенесення і промивання осадів можуть призводити до втрат, що впливає на результат аналізу.
Розроблений фірмою VELP екстрактор клітковини FIWE дозволяє уникнути перерахованих вище труднощів. Не порушуючи схему проведення аналізу відповідно до існуючих стандартів, екстрактори FIWE дозволяють провести кип'ятіння, промивку, фільтрування осадів в напівавтоматичному режимі. Важливою особливістю екстрактори FIWE є можливість проведення серії аналізів в одному приладі.
На вибір пропонуються дві моделі FIWE 3 і FIWE 6, що розрізняються кількістю проб (3 і 6 відповідно), які можуть бути проаналізовані одночасно.
Технічні особливості:
- Корпус з нержавіючої сталі покритий епоксидом, що забезпечує прекрасний захист від хімічних і механічних пошкоджень
- Холодна і гаряча екстракції
- Перистальтичний насос для фільтрування осадів
- Перемішування вмісту фільтруючих тиглів стисненим повітрям
- Таймер зі звуковою сигналізацією закінчення циклу
- Спеціальні клапани дозволяють контролювати процес екстракції на будь-якій стадії
- Окремий вихід для реактивів і охолоджуючої води
- Зразки можуть бути індивідуально оброблені
Технічні характеристики:
Модель |
FIWE 3 |
FIWE 6 |
Матеріал корпусу |
Нержавіюча сталь з епоксидним покриттям |
|
К-сть зразків |
3 |
6 |
Цифровий таймер |
0 - 99 хв, акустичний сигнал в кінці циклу |
|
Типи екстракції |
холодна та гаряча |
|
Відведення зразка |
повітряним насосом |
|
Відведення реагентів |
перистальтичним насосом |
|
Температура |
электронная регулировка |
|
Відведення реагентів та охолоджуючої води |
окремі трубопроводи |
|
Живлення |
1200 Вт, 230 В / 50 Гц |
|
Вага |
35 кг |
46 кг |
Розміри (ШxВxГ) |
530х620х390 мм |
760х620х390 мм |
Кількість зразка |
от 0,5 до3 г |
|
Відтворюваність |
± 1% |