Апарати для екстракції за методом Сокслета (Рендалла) SER148 / 3 і SER148 / 6. VELP Scientifica, Італія

Техніка екстракції розчинниками використовується для визначення різних компонентів продуктів сільського господарства, промисловості, або складу зразків, призначених для контролю навколишнього середовища. Екстракція за методом Сокслета - один з найпоширеніших методів в аналітичній хімії. Останнім часом екстракція по метду Сокслета була злегка змінена в деяких деталях. Для того, щоб скоротити час екстракції, розроблена техніка підвищення температури розчинника, що входить в контакт з матеріалом, що екстрагується. Модифікації були запропоновані американським хіміком Рендаллом (Randall).

Опис

Техніка екстракції розчинниками використовується для визначення різних компонентів продуктів сільського господарства, промисловості, або складу зразків, призначених для контролю навколишнього середовища. Екстракція за методом Сокслета - один з найпоширеніших методів в аналітичній хімії. Останнім часом екстракція по метду Сокслета була злегка змінена в деяких деталях. Для того, щоб скоротити час екстракції, розроблена техніка підвищення температури розчинника, що входить в контакт з матеріалом, що екстрагується. Модифікації були запропоновані американським хіміком Рендаллом (Randall). Екстракційні апарати SER 148 виробляються фірмою Velp Scientifica відповідно до методу Рендалла.

 

Екстракція за методом Сокслета (Soxhlet) 

Пари киплячого розчинника піднімаються в холодильник, де конденсуються і скапують в екстракційний патрон, що містить матеріал, що екстрагується.
Таким чином, екстракція компонентів здійснюється холодним розчинником, сконденсованим на зворотному холодильнику.
Складність методу - повна екстракція займає багато годин.
*Поставляємо класичні скляні апарати Сокслета. Детальну інформацію дивіться на відповідній сторінці.

 

 

Екстракція за методом Рендалла (Randall)

 

 

Екстракція проводиться в три фази:

1. Екстракція гарячим розчинником; завдяки цьому швидкість екстракції збільшується на 20-80% в порівнянні з методом Сокслета; збільшується повнота екстракції

2. Відмивання екстракту (фаза методу Сокслета)

3. Відгонка і збір чистого розчинника; концентрування екстракту безпосередньо в апараті

Екстракційні апарати SER 148/3 та SER 148/6 забезпечують кількісну екстракцію компонента або групи компонентів з твердих або напівтвердих продуктів.

Екстракція проводиться відповідно до техніки Рендалла в дві фази (плюс третя фаза повернення перегнаного розчинника). Ця техніка забезпечує захист атмосфери від забруднення і скорочує вартість аналізу і час екстракції. Також може використовуватися техніка екстракції за методом Сокслета, коли екстракція проводиться охолодженим розчинником.

Екстракційні апарати SER - блокові системи для екстракції серії зразків, обладнані нагрівальними елементами з регулюванням робочої температури до 260оС, програмуванням таймерів кожного з циклів для 29 різних робочих програм.

Зручна система встановлення екстракційних патронів і екстракційних стаканчиків значно спрощує експлуатацію системи.

Основні сфери застосування екстракційних апаратів SER 148/3 та SER 148/6:

аналіз харчових продуктів, тваринних кормів, складів гуми і пластиків, фармацевтичних продуктів і т.д .; для визначення вмісту розчинних компонентів: жирів, розчинників, пластифікаторів і пестицидів.

 

Технічні особливості:

  • Корпус з нержавіючої сталі, пофарбований епоксидними фарбами
  • Кількість програм: 29
  • Кількість одночасно аналізованих зразків: 3 для SER 148/3 і 6 для SER 148/6
  • Максимальний об'єм екстракційної склянки: 150 мл
  • Два дисплеї: 1 дисплей - робоча температура; 2 дисплей - параметри налаштування
  • Відновлення розчинників: від 50 до 75%
  • Відтворюваність (RSD): ≤ 1%
  • Кількість зразка: від 0,5 до 15 г (в основному 2-3 г)
  • Об'єм розчинника: від 30 до 100 мл
  • Робоча температура: від 100 до 260 ° C
  • Потужність: 500 Вт для SER 148/3; 950 Вт для SER 148/6
  • Напруга живлення: 115 В або 230 В / 50-60 Гц

 

В даний час також поставляється апарат для попереднього гідролізу HU 6, призначений для кислотного або лужного гідролізу зразків харчових продуктів та кормів перед рідинною екстракцією.

 

Технічні характеристики

ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

Матеріал конструкції:

корпус з нержавіючої сталі, пофарбований епоксидними фарбами

Кількість програм:

29

Кількість одночасно аналізованих зразків:

3 для SER 148/3 та 6 для SER 148/6

Максимальний об'єм екстракційної склянки:

150 ml

Покази дисплею:

1 дисплей - робоча температура; 2 дисплей - параметри налаштувань

Потужність:

500 Вт для SER 148/3; 950 Вт для SER 148/6

Напруга живлення:

115 В чи 230 В / 50-60 Гц

Вага:

30 кг для SER 148/3; 40 кг для SER 148/6

Розміри (WxHxD):

48x62x39 см для SER 148/3; 70х62х39 для SER 148/6

РОБОЧІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

Відновлення розчинників:

от 50 до 75%

Відтворюваність (RSD):

≤ 1%

СПОЖИВАННЯ

 

Води для охолодження:

8 л/хв

Кількість зразка:

від 0,5 to 15 г (в основному 2-3 г)

Об'єм розчинника:

від 30 до 100 мл

ПРОГРАМОВАНІ ПАРАМЕТРИ

 

Робоча температура:

від 100 до 260°C

Час заглиблення:

від 0 до 999 хв

Час відмивки:

від 0 до 999 хв

Час відновлення розчинника:

від 0 до 999 хв