Апарат для попереднього гідролізу в аналізі жиру. VELP Scientifica, Італія
Прилад для гідролізу HU 6 розроблений спеціально для попереднього гідролізу харчових зразків перед визначенням загального процентного вмісту жиру.
При визначенні загального жиру в харчових продуктах (вільних і з'язаних жирів) використовується кислотний або лужний гідроліз, в результаті якого руйнується клітинна мембрана і вивільняються всі жири, які можуть бути екстраговані.
Для спрощення процедури гідролізу фірма Velp Scientifica розробила гідролізатор HU 6.
Прилад вміщує до 6 скляних пробірок діаметром 42мм, а це означає, що одночасно можна гідролізувати 6 зразків. Кількість зразка залежить від вмісту жиру в самому зразку і може бути в межах 3-10г.
Гідроліз проводиться в кислому середовищі (HCl 4N) або в деяких випадках в лужному середовищі (амоній 20%) приблизно 1 годину при температурі 170 ° C. Після гідролізу зразок фільтрується в скляному тиглі і промивається теплою деіонізованою водою для виведення залишків HCl.
Сухий гідролізований зразок піддається екстракції розчинниками в приладах Velp SER148 3/6 для визначення загального процентного вмісту жиру.
HU 6 забезпечує відтворюваність певних умов аналізу, безпеку роботи персоналу і економію коштів і часу.
Компактність приладу також дозволяє заощадити місце в лабораторії.
ЗАГАЛЬНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ | |
Матеріал корпусу | Нержавіюча сталь, покрита епоксидною фарбою |
К-сть зразків | 6 |
Встановлена температури | Відображається на дисплеї |
Обратный отсчет | Відображається на дисплеї |
Дисплей | РК |
К-сть програм | 20 |
Потужність | 1350 Вт |
Живлення | 230 В / 50-60 Гц |
Вага | 14,5 кг |
Розміри (ШхВхГ) | 355x590x450 мм |
Температурний діапазон | від кімнатної до +200°C |
Калібрування температури | автоматическая |
Стабільність температури нагрівального блоку | ± 0,5°C |
Гомогенність температури нагрівального блоку | ± 0,5°C |
Точність температури нагрівального блоку | ± 0,5°C |
Досягнення заданої температури | Акустичний і візуальний сигнал |